Ungdomssamarbete mellan fotbollsklubbar i Nyköping stoppat

Besvikelsen är stor inom ungdomsfotbollen i Nyköping, det sedan Sörmlands Fotbollsförbund stoppat ett gryende samarbete mellan de forna konkurrenterna Nyköpings Bis och IFK Nyköping.

Klubbarna har varsitt halvfullt pojklag över som de tänkte lansera som ett gemensamt IFK-Bis-lag. Men förbundet säger nej, vilket innebär att killarna blir utan lag och inte får spela.

När de tre klubbarna Bis, IFK och Harg i Nyköping planerat för samarbetet istället för bara konkurrens så stupar det första försöket på vad klubbarna säger är Sörmlands Fotbollsförbunds stelbenthet.

IFK och BIS har var sitt halvfullt underlag i P 89, 15 åriga pojkar som inte vill något hellre än att sparka boll. Ingen av klubbarna har alltså underlag för egna underlag och ett gemensamt IFK-BIS-lag var en lösning som alla applåderade, säger Per Nilsson och Sven Larsson ungdomsansvariga i IFK Nyköping och Nyköpings Bis.

Christian Wellander, chef för Sörmlands fotbollsförbund , säger att samarbetet går emot de regler som förbundets representantskap beslutat om. Det är däför olyckligt att säga att det är fotbollsförbundet som stoppar det hela, säger Wellander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista