Personskador vid trafikolyckor ökar

Trafikolyckor med personskador inom Eskilstuna kommun ökade med 16 procent förra året jämfört med året innan. Det visar kommunens årliga rapport om trafiken i kommunen.

Det är också fler personer som har skadats vid varje olycka jämfört med tidigare. De flersta som skadades var personbilsförare och passagerare.

Antalet skadade fotgängare och cyklister var färre, men däremot var det fler mopedåkare som skadades. Dessutom var det fler personer under 15 år som skadades i mopedolyckor jämfört med året innan.

Biltrafiken minskade något i kommunen förra året och dessutom minskade trafiken till och från centrum. Det har dessutom skett en omfördelning av trafik från vissa vägar till andra, exempelvis mer trafik på Västerleden och mindre på exempelvis Skogstorpsvägen.

En annan intressant uppgift i rapporten är att antalet cyklister har minskat eftersom barn och ungdomar numera får åka buss gratis. Den genomsnittloga hastigheten har säkts något sedan 30-gräns och stopp- och väjningsplikt slopades i flera korsningar. Men däremot var det bara 34 procent av bilisterna på den tidigare huvudleden som följde högeregeln vid de aktuella korsningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista