Prostitution omfattande i länet

Prostitutionen i Sörmland är omfattande. Intresset för att köpa sex i länet är stort. Det visar en granskning som Sveriges Radio Sörmland har gjort.

Sveriges Radio Sörmland lade ut en annons på en internetsida, och på bara en vecka så lästes annonsen av 2500 personer. Sidan är en annonsida där kvinnor säljer sex.

Vi koncentrerade oss på en internetsida - en ren annonssida för sex. Kvinnorna på den skriver utförligt vad de säljer och hur mycket det kostar.

Flera av de prostituerade kvinnorna som annonserar på sidan är från Sörmland. Två är från Eskilstuna, en från Malmköping, en från Katrineholm och en i Nyköping, som alla helt öppet säljer sex. En av dem är 18 år. Många kvinnor åker också mellan olika städer för att sälja sig.

Priset för sex varierar. Ofta skriver kvinnorna ut en detaljerad lista. Olika sexuella tjänster kostar olika mycket:

I vår annons utgav vi oss för att vara en 23-årig prostituerad kvinna i Eskilstuna. Vi skrev också ett telefonnummer dit man kunde ringa om man vill köpa sex. Annonsen lästes av drygt 2500 personer. Över 200 personer ringde på en vecka. En av telefonerna det ringde från tillhör en ung engagerad politiker i Sörmland, en annan en idrottsledare i en av Mälardalens elitklubbar. Urvalet på de som ringde var från alla samhällsklasser och åldrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista