Det är nu klart att socialdemokraterna i Vingåker kommer att styra i minoritet. Foto: Ingela Martinsgård/Sveriges Radio Sörmland
Vingåker

(S)tyr i minoritet

Det är nu klart att Socialdemokraterna i Vingåker kommer att styra i minoritet. Det beslutade socialdemokraternas styrelse igår kväll. Partiet har försökt få till ett majoritetsstyre tillsammans med miljöpartiet och vänstern, men det har inte gått.

Camilla Anglemark är kommunstyrelsens ordförande i Vingåker för Socialdemokraterna.

Enligt Anglemark har Miljöpartiet hela tiden varit tydliga med att de har kontakter också med andra partier och att det därför dröjt med besked vilka partier MP tänkt sig samarbeta med.

- Hur det än är så måst vi ju komma fram till ett beslut, säger Camilla Anglemark.

- När det gäller Vänsterpartiet så har man där från ledningen varit positiva till ett samarbete, men samtidigt har en av medlemmarna där gått ut och haft lite andra kontakter med andra partier. Vi märker att man har ett arbete att göra inom Vänsterpartiet och vi måste ha en stabil plattform att stå på, fortsätter hon.

Med det pekar alltså det mesta nu på att Vingåker, som hittills enda kommun i länet, kommer att styras av en minoritetsregering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".