Bidragsberoende barnfamiljer ska ha rätt till dator, enligt förslag till nya riktlinjer för försörjningsstöd i Eskilstuna. Foto: Stefan Gustavsson/Scanpix.
eskilstuna

Bidragsberoende har rätt till dator

Eskilstuna kommun ska se över begreppet skälig levnadsnivå för de som är beroende socialbidrag, eller försörjningsstöd, som det numera kallas. Ett förslag är bland annat att en begagnad dator ska räknas in i skälig nivå för familjer med barn i skolan.

Den som har utsatts för våld i en nära relation eller brott i något annat sammanhang och drabbats av ökade kostnader ska kunna få ersättning för det i samband med att nivån på stödet ses över.

En annan förslag är att barnfamiljer, som är beroende av försörjningsstöd ska, enligt förslaget, få hjälp med en begagnad dator eftersom det ingår i en skälig levnadsnivå för familjer med barn i skolan, anser arbetsmarknads- och familjeförvaltningen i sitt förslag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".