Upphävt strandskydd upprör

Boende i Källvik utanför Trosa är besvikna. Orsaken är att Länstyrelsen i Sörmand har beslutat att på flera håll inom området Källvik upphäva strandskyddet. Det betyder att det är fritt fram för ny bebyggelse i området. Källviksbor är kritiska.
- Området är redan idag alltför exploaterat, säger Lars Waldemarsson, en av de boende i Källvik. Han säger att flera av de boende ska överklaga Länsstyrelsens beslut. Sedan tidigare har flera Källviksbor protesterat mot den detaljplan som kommunen tagit fram och som bland annat innebär ett tiotal nya hus för permanentboende i Källvik. Kommunfullmäktige i Trosa väntas i och med länstyrelsens beslut att anta detaljplanen på sitt nästa möte den 20 mars. Även socialdemokraterna i Trosa har tidigare protesterat mot ändrat strandskydd. Margareta Svahn Forsling, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, säger att de boende på sikt inte kommer att känna av det här. - Det är alltid så att när något nytt ska hända reagerar berörda kraftigt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista