Inga nya förslag till Landstingsbesparingar i konsultrapport

Den konsultrapport som presenterades på tisdagen gav inga direkta nya svar på vad lanstinget kan spara pengar på. Det man däremot konstaterar i rapporten är att helt ta bort alla vårdplatser på barnkliniken i Nyköping inte sparar så mycket pengar som man trott.

I Nyköping bör det istället finnas en viss beredskap så att man kan ta hand om vissa fall av för tidigt födda barn.

Det var i början av året som den socialdemokratiska landstingsstyrelsen lade fram ett förslag till besparingar och det ledde senare till att den socialdemokratiska majoriteten avgick. Den nya majoriteten, bestående av alla partier utom socialdemokraterna, bestämde då att låta utomstående konsulter granska den förra majoritetens sparförslag.

Men konsulterna kommer inte med några större påpekanden eller förslag i sin rapport, utan tycker att landstingets besparingsförslag är på rätt spår.

Det är bland annat inom områdena ögon, öron-näsa-hals, barnsjukvård, kvinnosjukvård och operation som besparingarna ska göras.

Landstingsstyrelsen ska nu arbeta fram ett nytt sparförslag som kommer att presenteras den fjortonde maj. Nu med utgångspunkten att samtliga tre sjukhus i länet också i fortsättningen ska ha operationsverksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista