STRÄNGNÄS

Kräver granskning efter lång väntan på handling

En man från Strängnäs som tycker att kommunen förhalat utlämnandet av en allmän handling har nu tröttnat och vill att Justitieombudsmannen ska titta på kommunens agerande.

Detta efter att mannen i mitten av december förra året begärt att få ut en handling. Handlingen gällde ett avtal rörande en donerad samling som förvarats i Thomasgymnasiets källare.

Efter en dryg månad fick mannen visserligen ett dokument. Men ett helt annat än det han begärt. Efter ytterligare ett par veckor fick han ett mail med ett nytt dokument, som dock inte var det han begärt.

Mannen meddelade därför en gång till vad det var för dokument han ursprungligen begärt. Kort därpå - för nu mer än åtta månader sedan - fick han besked om att ärendet överlämnats till en högre chef och enligt mannens anmälan till JO tycks det ha stannat där.

Justitieombudsmannen begär nu i sin tur - 10 månader efter det att mannen begärde ut handlingen - att kommunen utreder saken och yttrar sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".