Maxtaxan missgynnar

Flera personalkooperativa förskolor i Eskilstuna känner sig missgynnade av regelerna med maxtaxan inom barnomsorgen som infördes vid årsskiftet.
Även i Nyköping så säger företrädare för personalkooperativ att det finns liknande problem. Det är barnen kan bli de stora förlorarna därför att den här typen av förskolor får in mindre pengar per barn nu än tidigare. Jukka Taipele är förvaltningsekonom i barn- och utbildningsförvaltningen i Eskilstuna och han säger att de kooperativa verksamneterna kanske förlorar mer än de kommunala, vilket beror på att föräldrarna på kooperativen i allmänhet tjänar mer och därför betalade mer innan maxtaxan infördes. Efter den ekonomiska kompensationen så förlorar förskolan Trollebobarnen i Eskilstuna enligt deras egna beräkningar mellan åttio- och hundrtusen kronor per år säger Anna Eriksson, förskollärare på förskolan Trollebobarnen, vilket gör att de kanske blir tvugna att ta in fler barn i verksamheten. Om de gör det så blir det svårt att passa alla barnen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista