Misstankar om felaktiga lägenhetsaffärer

Det finns misstankar om att fördelningen av lägenheter till flyktingar i Södertälje kommun inte har gått rätt till, bland annat ska anställda vid invandrar- och flyktingenheten ha tagit betalt för förstahandskontrakt. Vissa kontrakt ska ha sålts för mellan 50 000 och 70 000 kronor, skriver Länstidningen i Södertälje.

Just nu går utredarstaben på social- och arbetsmarknadskontoret igenom vilka som har fått lägenheter och vilka som har fördelat dem från 2002 till 2004. Utredningen ska vara klar om tre veckor.

- Vi tar de rykten som uppkommit på allvar och vi försöker att påskynda utredningen av den anledning. Om vi skulle se att det förekommit oegentligheter måste vi göra en polisanmälan, säger Kerstin Palomäki, chef för social- och arbetsmarknadskontoret och ansvarig för invandrar- och flyktingenheten, till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".