Inga vårdplatser för sjuka barn i Nyköping

Slutenvården på Nyköpings lasaretts barnavdelning försvinner, men förlossningen blir kvar liksom operationerna på Kullbergska sjukhuset. Nu har landstingsmajoriteten lagt fram sitt förslag om specialistsjukvården.

De sex partier, de fyra borgerliga samt miljöpartiet och vänsterpartiet, som styr landstinget Sörmland har nu lagt fram sitt förslag om hur specialistsjukvården ska utformas.

Det var när socialdemokraterna la fram sitt förslag om bantning av specialistsjukvården, som de fick så mycket protester att de valde att avsäga sig makten. De övriga pertierna tog då över ledningen av landstinget och har nu enats om det här förslaget-

De stora skillnaderna mot socialdemokraternas förslag är att förlossningen i Nyköping och operationsverksamheten på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm blir kvar. Däremot försvinner slutenvården för barn från Nyköpings lasarett, vilket kan betyda att cancersjuka barn måste resa för att få vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".