Efter storseger sparkas tränare

Nu står det klart att damfotbollslaget Eskilstuna United sparkar sin tränare. Det trots en överlägsen seger i damettan på lördagen, där United vann mot Håbo med 6-0. Men direkt efter slutsignalen fick tränaren Kjell-Ove Hagen beskedet.

-Efter matchen, när jag pratat med journalisterna, så kom ordföranden och Stridh fram och sa att de hade en dålig nyhet. Vi entledigar dig från ditt jobb, sa de, säger Kjell-Ove Hagen.

Efter bara fyra omgångar sparkar alltså nykomlingarna i damettan Eskilstuna United, sin tränare Kjell-Ove Hagen. Hagen säger sig vara mycket överraskad även om han, efter ett möte med spelarrådet i torsdags började ana ugglor i mossen.

United har förlorat två matcher och vunnit två, och det är inte resultaten som orsaken till att han får sparken, menar Kjell-Ove Hagen själv. I stället menar han att det finns personer i föreningen som motarbetat honom, för att i stället kunna låta sportchefen Johan Bennäs få ta över tränarsysslan, något som nu också sker. Men att det skulle varit planen från början förnekas bestämt av Tomas Stridh i Eskilstuna United.

-Det här blev en lösning för att Bennäs fanns i klubben redan. Det är inte så att vi letat anledningar för att få in honom som huvudtränare, säger Tomas Stridh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".