För få vuxna på länets ridskolor

Behovet av fritidsledare på ridskolorna runt om i länet är stort. Det visar en rundringning som SR Sörmland har gjort. Idag är det endast en ridskola i länet som har en fritidsledare.

Ann Holmqvist driver en ridskola i Mariefred. Hon har flera gånger pratat med kommunen om att få ekonomiskt stöd för att anställa en fritidsledare men fått nej och hon är inte ensam. De flesta ridskolorna i länet har någon gång ansökt om medel till fritidsledare men fått nej.

Ridinstruktörerna hinner inte vara både i ridhuset och i stallet och därför är det ofta tomt på vuxna i stallet där ungdomarna hänger.

Karina Ericssom är fritidspedagog och ridinstruktör, men inte på samma ställe. Hon menar att man måste börja se till var barn och ungdomar faktiskt befinner sig och sätta in resurser där. Hon tycker inte om att barnen på landets största fritidsgård som hon säger, inte har tillgång till vuxna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".