Uppsägningar kostar migrationsverket 10 miljoner

På Migrationsverket Region Mitt sades 78 personer upp förra året för att spara pengar. Nu visar det sig att samma uppsägningar kommer att kosta Migrationsverket nära 10 miljoner kronor, pengar som inte finns. Det kan leda till nya uppsägningarna av personal. Regiondirektör Tina Hedengrahn Ahlvi säger att hon trodde att pengarna fanns.

Enligt Tina Hedengrahn Ahlvin vet inte hon själv eller någon annan ansvarig på Migrationsverket hur det kommer sig att pengar till avvecklingen inte fanns. Det är främst löner till de uppsagda under uppsägningstiden och flera förtidspensioner som kostar vid en avveckling. Men trots att pengarna alltså inte fanns sas 78 personer upp, något som nu kostar Migrationsverket uppemot 10 miljoner kronor. Pengar som måste sparas ihop, kanske genom ytterligare uppsägningar, även om migrationsverket och Tina Hedengrahn Ahlvin gör allt för att hitta andra lösningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".