Gård anmäler Swedish meats

Stenby gård i Eskilstuna har anmält Swedish meats till Jordbruksverket och Länsveterinären i Uppland. Anledningen är att en chaufför försökt ta med en skadad gris i en djurtransport.
Grisen hoppade av vid pålastning och bröt ett ben, men chauffören tog då grisen i örat och svansen och lyfte upp den igen. Uppfödaren protesterade och kallade på veterinär som senare avlivade grisen. Ansvariga vid Stenby påtalar bristerna vid djurtransporten och vill med anmälan förhindra att skador och dödsfall upprepas. ''Som djurägare måste man kunna lita på att de djur man säljer transporteras på ett säkert sätt. Djuren skall inte behöva komma till skada eller orsakas onödig stress eller annat lidande'', skriver föreståndaren och personalansvarig vid Stenby Djurfritidsgård i sin anmälan och föreslår en rad åtgärder för att förhindra liknande händelser. Stenby gård är en djurfritidsgård som drivs av 4h.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".