Politiskt gräl om budgetförslag i Flen

Budgetförslaget i Flen som bland annat innebär besparingar på mellan 10 och 15 miljoner verkar vara anledning för ett politiskt gräl.

Kommunens underskott är på drygt 40 miljoner och därför tycker Anders Berglöv, socialdemokratiskt oppositionsråd i Flen, att budgetförslaget bara är att skjuta problemen på framtiden.

-Antingen behövs hårdare nedskärningar eller också höjda skatter säger han.

Men det är något som kommunstyrelsens ordförande, moderaten Lotta Finstorp inte alls håller med om. Enligt henne så måste man få fart på köpkraften hos kommunens invånare för att få ordning på ekonomin och det får man inte genom att höja skatten och därmed göra så att människor inte får några pengar över till att köpa för säger hon.

Lars Falk, gruppledare för vågmästarpartiet A2000 i Flen har tidigare sagt att han inte är emot en skattehöjning, vilket fick de övriga i alliansen som styr kommunen att höja på ögonbrynen. Trots att budgetförslaget nu inte innehåller planer på några skattehöjningar så är en skattehöjning inget som är främmande för Lars Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".