De trodde att kyrkan var fredad

Ledaren för latinamerikanska gruppen i Elimkyrkan i Eskilstuna Mauricio Campos är kritisk till hur polisen på fredagskvällen omhändertog nio flyktingar som vistades i Elimkyrkans lokaler i Eskilstuna.

Efter sammankomsten i kyrkan så gick sällskapet vidare till en av kyrkans samlingslokaler och det var där som polisen omhändertog flyktingarna.

De nio flyktingarna är från El Salvador och är i åldrarna 4 till 56 år. Enligt polisens stationsbefäl i Eskilstuna Anders Ersson så var flyktingarna efterlysta och har hållit sig undan polisen i mellan ett och två år. Fem av de vuxna flyktingarna kördes till flyktingförläggningen i Flen. Två mammor med sina barn är kvar i Eskilstuna under uppsikt av polisen.

Mauricio Campos i latinamerikanska gruppen i Elimkyrkan är kritisk till att polisen gick in i kyrkans lokaler som kyrkans besökare uppfattade som fredade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".