Kärva tider väntar Strängnäsborna

Det blir oförändrad skatt i Strängnäs nästa år, men skatten sänks med 25 öre år 2006. Det framgår av den förslaget till budget, som presenteras av den borgerliga alliansen på måndagseftermiddagen. 

Skatten höjdes i år och det har funnits diskussioner om att behålla skatten på nuvarande nivå även år 2006 på grund av de bekymmersamma ekonomiska läget, men skatten sänks, precis som den borgerliga alliansen sa när man beslutade att höja skatten till i år.

Folkpartisten och socialnämndens ordförande, Bruno Karlsson, har tidigare sagt att ett äldreboende är hotat på sikt om skatten kommer sänks med 25 öre år 2006.

Det blir kärva tider i Strängnäs kommande år. Enligt förslaget måste kommunen måste bromsa kostnaderna kraftigt, kommunen ska koncentrera sig på kärnverksamheter som bland annat vård, skola och omsorg och sätter ett tak för hur mycket den ska investera. Det är huvuddragen i förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista