Störst problem i Sörmland för Junilistan

Den borgerliga utbrytarlistan i EU-valet, Junilistan, har stora problem att nå ut med sina valsedlar till röstlokalerna till valdagen. Av alla län så är det i sörmland som problemen är störst, det säger Jesper Katz som är informationsansvarig för junilistan.

För att täcka sörmlands 350 val- och postlokaler och där lägga ut partiets 450 kilo tunga bunt med valsedalar så räcker inte dom 12 frivilliga ombud som junilistan hittills har fått fram i sörmland.

Frågan är akut för partiet inför eu-parlamentsvalet i juni, i dom flesta andra län klarar junilistan distrubutionen men just i sörmland har det alltså gått trögt. Och för ett litet parti som junilistan så är varje röst avgörande.

– I den senaste opinionsundersökningen fick vi 3,9 procent och ska vi komma över 4-procentspärren så behöver vi varje tänkbar röst och där är sörmlänningarna väldigt viktiga, säger Jesper Katz. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista