Mattias Zachrisson gjorde åtta mål. Foto: Jonas Carnesten/Sveriges Radio Sörmland
Handboll

Mattias Zachrisson: "Vi körde över dem"

1:53 min

Guif hade stor show hemma i Eskilstuna Sporthall. Hammarby besegrades med 38-21. Målvakten Daniel Johansson räddade 71 procent av Hammarbys skott i den första halvleken och valdes till Guifs bäste spelare.

När Hammarby och Guif möttes i Eriksdalshallen i september var det länge jämnt innan Guif drog ifrån och vann med 27-21.

I returen i Eskilstuna var det inget snack. Målvakten Daniel Johansson spikade igen direkt och räddade flera frilägen och kontringar. Efter tre raka mål av World cup-aktuelle Robin Andersson i den 16:e minuten ledde Guif med 10-6.

I början av andra halvlek hade ledningen utökats till 20-10 och det släppte Guif aldrig. Eskilstunalaget gjorde 16 mål på kontringar mot Hammarbys 3.

– Det säger rätt mycket om matchen och till slut körde vi över dem. Vi bara sprang och sprang och de orkade inte heller. De kände sig rätt uppgivna, säger Mattias Zachrisson, som själv gjorde åtta mål.

Guif började vädra spelare och alla utom Andreas Flodman, som kom in med åtta minuter kvar, hamnade i målprotokollet.

– Nästan alla spelare fick göra mål och vi har en väldigt bred trupp, det här känns jättebra, säger Zachrisson.

Hammarby var för svagt och siffrorna skrevs till slut till 38-21. Laget ligger kvar på kvalplats medan Guif stannar på andraplatsen.

– Vi håller oss inte till vår spelplan, de skulle inte få snabba kontringar för det är det som de är bra på, säger mittsexan Fredrik Pettersson, som precis som Robin Andersson är uttangen till World cup.

Guifs tobias Aren storspelade och han hade sin förklaring till storsegern.

– Vi fick till det bakåt, med mycket kontringar, de orkade inte med vårt tempo. 

Och trots två förluster mote tabellettan Sävehof tror tobias Aren på SM-guld

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista