André Pops från Eskilstuna. Foto: SVT
Eskilstuna/Stockholm

Pops årets julvärd i SVT

André Pops: Fästmön övertalade mig
0:54 min

André Pops från Eskilstuna blir årets julvärd i SVT. Det blir alltså han som strax före Kalle Anka på julaftons eftermiddag hälsar alla SVT-tittare välkomna.

– Jag hoppas att SVT har valt mig som julvärd för att de ser mig som en människa som kan få personlig kontakt med tittarna och skapa en varm stämning, säger André Pops till SVT.

André Pops, som många tv-tittare förknippar med Vinterstudion och andra sportsändningar, kommer att guida tittarna genom kvällens program och dessutom berätta lite om sitt eget julfirande genom åren.

-- Jag hoppas kunna ge en känsla av gemenskap och värme, en plats där alla är välkomna. Lyckas jag sedan locka till både skratt och eftertanke så är jag väldigt glad, säger André Pops.

– Jag tänkte tacka nej först, för jag kände att jag ville vara med familjen. Jag var jätteglad och stolt när de frågade mig, men jag ville vara med barnen och familjen. Men min fästmö sa att nu när barnen är fyra och två år, så kan vi dra till med en vit lögn om att julafton är den 23:e. Så vi firar dagen innan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".