Eskilstuna

Dramatik när Eskil plockade poäng

Spänning och dramatik när HK Eskil vann
1:11 min

HK Eskil tog i går kväll sin sjunde raka seger i handbollsettan för herrar när laget besegrade Skånela med 28-25. Men det var knappast någon promenadseger för serieettan.

 Det var tufft och under en stor del av matchen mycket jämt, när Eskils igår kväll mötte Skånela.

– Det var två riktigt bra lag som stod på banan idag, och jag tycker att båda kämpade och slet ordentligt, så det var små marginaler. Och Lasse i mål storspelade, säger dagens niomålsskytt Tomas Tverin.

Dramatisk, tuff och intensiv – ja så kan drabbningen i Eskilstuna sporthall sammanfattas, när serieledaren Eskil lyckades slå seriefyran Skånela.

Det var jämt 21-20 när bara tio minuter återstod av matchen, så det var på slutet som Eskil ryckte. Lasse Johnsson i mål släppte in 25 men räddade 23 bollar, så nära 50 procent man kan komma, och därmed en stor del av att Eskil kunde plocka poäng.

Det var en hel del slarv i början, hafsigt och tappade bollar, och ingen skönunderhållning rent handbollsmässigt, men dramatiken inget att klaga på.

– Fortsätter vi att spela som vi gjorde idag, så har vi definitivt chansen att hålla oss kvar i topp, säger Tomas Tverin i Eskil efter segern mot Skånela i går kväll.

Tord Juszczak
tord.juszczak@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".