Det besvärliga väderläget med snöbyar och kraftig vind ha nu drabbat Skavsta flygplats med förseningar. Foto: Johan Nilsson, Scanpix
Nyköping

Snöväder stoppade all flygtrafik

Det besvärliga väderläget med snöbyar och kraftig vind drabbade Skavsta flygplats med full kraft under morgonen och förmiddagen. Ett tiotal avgångar och ankommande flyg drabbades av förseningar.

Flera plan stod under förmiddagen stilla och ett plan från Bergamo omdirigerades i morse till Arlanda, säger flygplatsens vice VD Joakim Lindholm.

Han berättar att det blev mycket fullt i ankomst och avgångshallarna när flygpassagerarna kom med bussar men sen inte kund komma vidare med sina plan.

Men efter lunch började snövädret tunna ut de första planen kunde lyfta. Men Joakim Lindholm bedömer att det kommer att ta tid innan flygtrafiken löper normalt.

– Vi kommer säkert ha följdförseningar under hela söndagen, säger han.

Ett plan från Las Palmas, som skulle landa i Kalmar igårkväll men som omdirigerades till Skavsta har nu drabbats av tekniska problem. Det innebär att de resenärer som ska till Las Palmas, och som inatt bussades från Kalmar till Nyköping fortfarande vid tvåtiden på söndagseftermiddagen väntade på att planet ska lyfta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".