Förseningar och inställda turer får pendlare att flytta från Nyköping. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio Sörmland.
Nyköping

Pendlare flyttar från kommunen

1:38 min

Kritiken mot situationen med trånga och sena tåg fortsätter. Och de finns de som tröttnat helt och flyttar från Sörmland. En av dem är Kristina Norlin Mistander som nu flyttar tillbaka till Stockholm. Tills för några veckor sedan var hon ordförande för pendlarföreningen i Nyköping

Efter tio år i Nyköping så väljer nu Kristina Norlin Mistander att flytta tillbaka till Stockholm som hon flyttade från för tio år sedan.

– Trots att vi trivs jättebra i Bergskammar så orkar jag inte längre pendla. Jag inser att det inte kommer att bli bättre, utan det har snarare bara blivit sämre under de här åren. När tågen går kan man ändå aldrig lita på när de kommer fram, säger Kristina Norlin Mistander.

Enligt henne är problemen med förseningar och inställda turer inte bara något som händer på vintern.

– Det händer lika väl på sommaren och på vår och höst, som när det är kallt på vintern. När det är kallt och snö har man en viss förståelse, men när det händer året om är förståelsen inte lika hög, säger Kristina Norlin Mistander.

Hon tycker att SJ genom åren varit väldigt duktiga på att skylla på Banverket och nuvarande Trafikverkets fel, men inte lika pigga på att tala om när man inte har tåg och lok och vagnar som inte fungerar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista