Mikael Jemthans, VD på Pagoden, säger att han inte vill att förra vinterns problem med kalla lägenheter ska upprepas. Foto: Hans Andersson/Sveriges Radio Sörmland.
ESKILSTUNA

"Vi tar värmeproblemen på allvar"

1:37 min

Ansvariga på fastighetsbolaget Pagoden i Eskilstuna säger företaget tar hyresgästernas kritik om kalla lägenheter på största allvar. Hyresgäster vittnar om temperaturer ner emot 13 grader nattetid.

– Redan när vi flyttade in hade vi bekymmer under våren. Vi flyr nu till vår sommarstuga där vi kan ha det varmt, säger Mars Ellingsen, hyresgäst i Myrtorp. 

Även i år är fastighetsägaren Pagoden i Eskilstuna i blåsväder. De första rapporterna om kalla lägenheter har kommit med den första vinterkylan. Hyresgäster säger att de mätt upp temperaturer på nedåt 13 plusgrader i sina lägenheter hos Pagoden.

Mikael Jemthans är VD på Pagoden och han säger att han inte vill att hyresgästerna ska frysa.

– Det vill jag definitivt inte. Det vill varken min personal eller hyresgästerna. Vi tar de här värmeproblemen på största allvar och tillsätter alla de resurser som vi har.  

Pagoden har problemen koncentrerade till några områden exempelvis hus vid Gillberga- och Esbjergsgatorna. Det är på Esbjersgatan i en etagelägenhet som Mats Ellingsen hyr och i den typen av lägenheter är det problem att hålla värmen, medger VD n på Pagoden Mikael Jemthans.

– Där inleder vi redan på måndag, Vi provar att isolera de lägenheterna utifrån med frigolit.

För att försöka lösa problemen disponerar Pagoden om personal.

– Vi har problem på sydsidan och kommer att ta resurser från sydsidan för att åtgärda problemen så långt som möjligt och där vi inte klarar det själva tar vi in underleverantörer.

Pagoden har ett lägenhetsbestånd med många lägenheter som behöver underhåll. Det är ett skäl till att företaget fått utstå kritik, säger Mikael Jemthans, men han har också en annan förklaring:

 – Jag tror inte att vi är mer drabbade än andra utan Pagoden har efter förra vintern blivit mer fair game att ge sig på.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista