Nattöppen förskola i Katrineholm

Katrineholms kommun planerar nu att starta en nattöppen förskoleavdelning för att tillgodose det ökade behov som finns bland föräldrar.

-Det är viktigt att man tar hänsyn till föräldrars och barns behov och också till kommunens ekonomi. Så vi får hitta balans mellan behoven, säger Anneli Hedberg (s), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Behovet av barnomsorg på udda tider i Katrineholm varierar. Just nu finns fem barn som har barnomsorg på obekväm arbetstid. Men fler står på kö. Idag finns ett fåtal dagbarnvårdare och de föräldrar som inte har det får hoppas att släktingar och vänner ställer upp.

Men nu ska barnomsorgen ses över. Det kan bli aktuellt att slopa dagbarnvårdarna och bygga en nattöppen förskoleavdelning i tätorten.

Anneli Hedberg, (s), tycker att Katrineholms kommun ska prioritera den här frågan, trots att det inte finns ett tydligt krav från staten att bernomsorg på udda tider ska finnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".