Sorg bland eleverna efter skolbränderna i helgen

Eleverna på de brandhärjade skolorna Tunafors i Eskilstuna och Svalsta utanför Nyköping fick på tisdagen bearbeta sina känslor efter helgens dramatik. Värst drabbade var 4-5:ornas tre klassrum på Svalstaskolan.

-Vi har både ritat och skrivit vad vi känner, så har vi lekt lite och läst i en bok för att få bort den värsta känslan, säger Anna Broms i 4-5 B.

Värst drabbade var 4-5:ornas tre klassrum på Svalstaskolan.

På skolan jobbade på tisdagen polisens kriminaltekniker för att försöka ta reda brandorsaken, och några allvarliga män tittade på skadorna ut försäkringsperspektiv. Dock var det för tidigt att uttala sig om hur branden uppstått och vilka pengar det handlar om för att bygga upp skoldelen igen.

På Tunafors skola brann en paviljong med fritidsverksamhet. Där påverkas alltså inte själva skolarbetet i samma utsträckning. De 36 eleverna på den berörda avdelningen fördelas nu på de två fritidsavdelningar som finns kvar.

Vad har då eleverna förlorat bortsett från det vanliga skolmaterialet? Ja, Anna Broms och hennes syster Frida vet då vad de saknar mest.

-Vi hade grodyngel i klassrummet, så de har ju kokats, säger Anna Broms. Det känns lite plågsamt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista