Fängelsedom står fast i uppmärksammat kidnappningsmål

Hovrätten gick på tingsrättens linje idag när två Katrineholmare dömdes, efter att bland annat ha hållit en man fången i två dagar under pistolhot.

Det var en invecklad affär med många mellanhänder i den undre världen med bland annat smuggelcigaretter, skuldbrev på 900 000 kronor och en beställning av femtusen tabletter anabola steroider som gick snett.

Anabola steroider är ett tillväxthormon som används olagligt av bland annat kroppsbyggare för att under träning få musklerna att växa fortare.

Enligt tingsrättens dom så kunde beställaren av de olagliga tabletterna när det var dags att betala inte få fram pengar. Han blev då skjutsad ut på en skogsväg och hotad till livet av mellan fem och sex personer där tre av dem var beväpnade, en med pistol och två med gevär. Pistolen trycktes mot huvudet på beställaren och någon uppmanade att man skulle - citat - ”skjuta den djäveln”.

Hotet togs tillbaka och det bestämdes att han skulle få 48 timmar på sig att få fram pengarna, som från början var 35 000 kronor men som där på plats höjdes till 50 000. Därefter hölls målsäganden under uppsikt och hot för att inte rymma.

Hovrätten går nu alltså på tingsrättens dom och en 36-årig Katrineholmsbo och en 41-årig Södertäljebo döms till två års fängelse för bland annat olaga frihetsberövande och försök till utpressning.

Ytterligare en 27-årig Katrineholmare döms för brott mot vapenlagen till dagsböter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista