Första sjömacken med miljövänlig bensin

Sörmland får i dagarna sin första sjömack där miljövänlig alkylatbensin kommer att säljas från pump, till ett pris bara obetydligt över priset för vanlig standardbensin.

Det är i Strängnäs som en sjömack nu börjar sälja alkylatbensin, och så snart som sjömacken fått sina tankar fyllda så startar försäljningen.

Alkylatbränsle, är en bränslesort utan vare sig svavel eller bensén. Sjömacken är ansluten till Statoil som satsar stort på miljövänligt bränsle i Stockholms skärgård. Bränslet rekommenderas framför allt för tvåtaktsmotorer, som om dom körs på standardbensin, är riktiga miljöbovar. Utsläppen  påverkar fisk och annat liv i vattnet. Men ingen annan sjömack i sörmlandsdelen av mälaren är beredda att ta sitt miljöansvar, inte heller längs sörmlandskusten där det miljövänliga alkylatbränslet idag lyser med sin frånvaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista