Förskingring på förskola

En ekonomiansvarig på en föräldrarkooperativ förskola i Oxelösund har polisanmälts, misstänkt för att ha förskingrat mellan 700- och 900-tusen kronor från förskolan.
Det var vid en revision i oktober som kvinnan avslöjades. Revisionen omfattade år 2000 och 2001 och slog fast en brist i förskolans kassa på 239 000 kronor. Pengar som kvinnan använt för egen räkning. Kvinnan erbjöd sig enligt föräldrarkooperativets ordförande Stefan Ohlsson vid detta tillfälle att betala igen pengarna om historien bara tystades ned. Men misstankarna går tillbaka till 1996 då kvinnan fick ansvaret över ekonomin och föräldrarkooperativet misstänker nu att kvinnan förskingrat mellan 700 och 900-tusen kronor, eventuellt mer. Kvinnan som suttit med i föreningens styrelse har skött ekonomin delvis som förtroendevald kassör delvis genom ett eget företag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista