Eurospar i Skiftinge i konkurs

Livsmedelsbutiken Eurospar i rondellen i Skiftinge i Eskilstuna har försatts i konkurs på egen begäran. Tio anställda riskerar att förlora sina jobb. Företaget begärde sig självt i konkurs förra veckan och försattes i konkurs i fredags. Verksamheten drivs vidare av konkursförvaltaren.

Företaget har mer skulder än tillgångar och har bedömt att det inte går att driva verksamheten vidare i dess nuvarande form och plats.

Enligt konkursförvaltaren Lars-Olov Thim har omsättningen sjunkit en längre tid och han pekar på etableringen av Lidl vid Eskilshemsplan som en viktig förklaring. Ett annat problem som han pekar på är de ändrade bussturerna. Ett par turer på för butiken avgörande tider har tagits bort och har påverkat försäljningen.

Kommunen planerade att bygga ett nytt köpcentrum i Skiftinge, enligt det omtvistade Peabavtalet, men fastighetsägaren drog sig ur och menade att det inte fanns någon marknad. Det har försämrat möjligheterna till att utveckla verksamheten för Eurospar, menar konkursförvaltaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista