Europadomstolen granskar mordfall

Euroadomstolen har bestämt att den ska granska en dom i hovrätten där en 26-årig person från Eskilstuna för fyra år sedan dömdes för mordet på en intern på Tidaholmsanstalten 1997. Mannens försvarsadvokat klagade på hovrättens dom till Europadomstolen för fyra år sedan och ifrågasatte ett vittnesmål. Nu ställer Europadomstolen en rad frågor till den svenska regeringen i ärendet, säger advokat Staffan Bergfeldt, som menar att 26-åringen skulle ha friats.

Den 26-årige mannen sitter i fängelse dömd till sammanlagt 21 år för Tidaholmsmordet och mordet på Sonny Andersson i Eskilstuna i juli 1996.

Mannens försvarsadvokat, Staffan Bergfeldt, klagade på hovrättens dom till Europadomstolen för fyra år sedan och ifrågasatte omständigheterna kring ett vittnesmål, som fällde 26-åringen, enligt Bergfeldt.

Nu ställer Europadomstolen en rad frågor till den svenska regeringen i ärendet, säger advokat Staffan Bergfeldt, som menar att 26-åringen skulle ha friats. Enligt Bergfeldt ska vittnet ha blivit lurad att tro att han skulle få stanna i Sverige om han vittnade mot 26-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista