Trosa får ej ta emot flyktingar

Trosa Kommun står utan avtal med Integrationsverket att ta emot flyktingar. Detta trots att Integrationsverket tillsammans med Migrationsverket vädjat till alla kommuner att ta emot fler flyktingar.
Enligt Lena Isoz, som är ordförande i humanistiska nämnden i Trosa, ville Integrationsverket att kommunen skulle ta emot mellan 30-40 flyktingfamiljer förra året. Men då kommunen enbart kunde ta emot ungefär hälften på grund av bostadsbrist, var Integrationsverket inte längre intresserade av något avtal. Kommunen erbjöd sig då att samarbeta med Gnesta kommun, som också har bostadsbrist, men inte heller då var Integrationsverket intresserade. - Det är ju väldigt märkligt, säger Lena Isoz, vi har tidigare tagit emot flyktigar med mycket bra resutat. Vi har dessutom arbetskaftsbrist i kommunen så att de kan säkert väldigt snabbt komma ut på arbetsmarknaden också. De flesta andra kommuner i Sörmland säger nej till fler flyktingar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista