Arbetsplats i länet en av de friskaste

Är du statligt anställd är chansen ganska stor att du håller dig frisk. I en undersökning som Socialstyrelsens generaldirektör utfört, visas till exempel att Lotteriinspektionen i Strängnäs har mycket få sjukskrivningar.

– Vi försöker jobba för en bra arbetsplats, vi subventionerar friskvård och jobbar med ergonomifrågor, säger Sverker Lindström som är personalhandläggare på Svensk Lotteriinspektionen i Strängnäs.

Regeringens mål är att halvera sjukfrånvaron fram till 2008 och då är det tänkt att de statligt anställda ska vara ett föredöme för oss andra - och det är de, visar undersökningen. Friskast är personalen på Statens bostadskreditnämnd, en liten myndighet i Karlskrona. Hög sjukfrånvaro finns på Jämo, Glesbygdsverket, Valmyndigheten och Arkitektmuseet. När det gäller Lotteriinspektionen i Strängnäs med sina 34 anställda har dom mycket låg sjukfrånvaro, liksom Idrottshögskolan och Justitiekanslern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".