Thomas Ingemarsson förälder till barn på Gillbergaskolan i Eskilstuna protesterar mot att kommunen eventuellt ska lägga ner skolan. Foto Ludvig Drevfjäll SR Sörmland
eskilstuna

Föräldrar tar strid för skolor

1:42 min

Reaktionerna är många efter beskedet att flera skolor i Eskilstuna kan komma att läggas ner. Thomas Ingemarsson är en av de föräldrar som tar strid för att Gillbergaskolan ska få vara kvar.

– Man börjar bli luttrad för det är inte första gången det händer. Tidigare pratade man om att lägga ner Hammargärdets skola, vilket man också gjorde. Nu pratar man om att flytta elever från Gillbergaskolan till just Hammargärdet eftersom lokalerna är tomma. 

Det var i går det stod klart att kommunen vill utreda om det är möjligt att stänga ner ett flertal skolor i Eskilstuna, och skolorna på landsbygden hänger löst.

Mindre pengar på lokaler och mer pengar på personal, är ett av kommunens argument. Men Thomas Ingemarsson gillar inte förslaget om en eventuell nedläggning.

I förmiddags startade han en facebookgrupp i protest.

– Redan nu har vi 55 medlemmar och det väller in hela tiden säger han.

De landsbygdsskolor som ska utredas är, förutom Gillbergaskolan, Hällberga, Näshulta och Hammargärdets skolor. Också Slottsskolan och Ärstaskolan inne i stan ska utredas.

Tjänstemännen vill också titta närmare på om man kan lägga ner en av tre utpekade högstadieskolor, Skiftinge, Årby eller Odlarskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista