katrineholm

Trafikverket hot mot Lokstallarna

1:37 min

Den planerade ungdomsverksamheten i Lokstallarna i Katrineholm hotas. Det är Trafikverket i Eskilstuna som anser att det inte är lämpligt att ha sådan verksamhet så nära järnvägen.

– Vi jobbar hårt med säkerheten längs järnvägen i kommunen. Då är det ju farligare att stå på perrongen, säger Cecilia Björk (S) Kultur- och turismnämndens ordförande.

I de gamla Lokstallarna i Katrineholm pågår just nu som vi tidigare berättat bygget av en konsertlokal med plats för tvåhundra personer som ska vara färdig i vår.

Men i samband med att kommunens bygglovsansökan för det som kallas etapp två, med fridsgårdsverksamhet, replokaler och annan estetisk verksamhet är ute på remiss hos berörda parter, så har Trafikverket sagt nej eftersom Lokstallarna ligger för nära järnvägen där tåg i höga hastigheter passerar dygnet runt. 

Kommunen köpte lokalerna av Banverket 2006 och enligt kultur och turismnämnden ordförande, socialdemokraten Cecilia Björk står det i köpekontraktet att kommunen får bedriva verksamhet i lokalen.

Redan nu är bygget försenat och Cecilia Björk hoppas att man kan hitta en lösning tillsammans med Trafikverket för att hitta en lösning för att inte försena arbetet ytterligare.

Kommunen har hittills satsat mer än sex miljoner kronor på lokalerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista