Nyköping

Utbildning ska ge bättre företagsklimat

Nyköping satsar nu på att förbättra företagsklimatet i kommunen. Med hjälp av statliga Tillväxtverket, Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Landstinget Sörmland ska medarbetare som på olika sätt har kontakter med näringslivet få en särskild utbildning.

Det handlar bland annat om ökad service och tillgänglighet, bättre rutiner, ett gott bemötande och en bättre samverkan mellan olika förvaltningar. Förenkla - helt enkelt är konceptet och också namnet på utbildningen.  

– Genom att ansluta oss till den understryker vi vår ambition att förbättra företagsklimatet och öka servicen till kommunens företag, säger kommunstyrelsens ordförande Urban Granström i ett pressmeddelande. 

Utbildningen ska ge kommunens medarbetare verktyg för att kunna agera enklare och ge bra service utan att göra avkall på myndighetsutövningen. Genom utbildningen väntas kommunens medarbetare få en bättre inblick i hur regelverk påverkar företagen och hur regelverken kan förenklas och handläggningsrutiner förbättras för att underlätta för företagaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista