Poliskrock inget brott

Den polis som med en polisbil krockade med en personbil i centrala Katrineholm i början av februari har inte gjort sig skyldig till brott. Det har åklagare Monica Mimer beslutat och därför har hon lagt ned utredningen polismannen.

Enligt åklagaren höll polismannen inte någon hög hastighet och iakttog god försiktighet. Viss kritik kan riktas mot polismannen, säger åklagaren, men menar att polismannen inte var så oaktsam att det ska bedömas som ett brott.

Det var en polisbil från Flen som krockade under utryckning i samband med att personbilen skulle göra en vänstersväng. Bilen kördes av en polisaspirant från polishögskolan och aspiranten var inte behörig att köra under utryckning. Enligt polismyndighetens tjänsteföreskrifter var polisaspiranten inte behörig, men ansvariga vid närpolisen förutsatte att han var det. Den delen kommer troligen att disciplinprövas av polismyndigheten eller polisens personalansvarsnämnd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista