Fler tar bussen istället för bilen, visar udnersökning från Länstrafiken. Foto: Michael Berwick/Sveriges Radio Sörmland
Nyköping

Fler väljer bussen

Fler och fler Nyköpingsbor väljer att åka buss. Sedan augusti förra året har resandet ökat med 24 procent, enligt Länstrafiken. Det här är ett tydligt trendbrott i Nyköping, där bussresandet minskat de senaste åren.

Länstrafiken tror att ökningen hänger ihop med de förbättringar som gjorts av stadstrafiken i Nyköping. I augusti förra året infördes rakare linjer och tätare avgångar.

Enligt Länstrafiken är det här första gången sedan 2007 som bussresandet ökar. Ökningen på 24 procent motsvarar 300 nya resenärer och mest ökar resandet på helgerna.

På vardagarna har resandet minskat tidigt på morgonen men ökat i stort sett alla andra tider, totalt sett är ökningen 26 procent.

Lördag och söndag visar resandet på en ökning på morgonen, mitt på dagen och under kvällstid. Lördagar har ökat med 29 procent och söndagar med 21 procent.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista