Krav på utredning av sjukvård

Företagarna i Katrineholm vill utreda vilka möjligheter det finns till alternativ drift av Kullbergska sjukhuset i framtiden. Den arbetsgrupp inom näringslivet, som startade på grund av landstingets planer på att bland annat ta bort operationsverksamheten, vill nu att det startas en förstudie, som undersöker möjliga effektiviseringar av sjukvården i Katrineholm-Flen-Vingåkersområdet.

Arbetsgruppen söker nu pengar från kommunerna, EU och en bank för att kunna genomföra förstudien.

- Vi vill titta på vad det finns att göra inom sjukvården genom att hitta andra samarbetsformer. Det finns exempel på bolagsdriven sjukvård. Det vill vil helt förutsättningslöst titta på, säger Bengt Olsson, sekreterare i arbetsgruppen.

Enligt arbetsgruppen, med företrädare för näringslivet, finns det fortfarande en oro bland sjukvårdspersonal och allmänheten i Katrineholm om hur det ska gå för Kullbergska sjukhuset i framtiden.

Den planerade operationsverksamheten hotades tidigare av nedläggning eftersom den tidigare socialdemokratiskt ledda landstingsledningen ville effektivisera landstingets specialistvård.

Socialdemokraterna hoppade av och den nya majoriteten tog över tidigare i år och fattade nyligen beslut om att de planerade operationerna ska vara kvar på Kullbergska sjukhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista