Socialdemokraterna öppnar för en försäljning av Parken Zoo. Foto: Parken Zoo.
ESKILSTUNA

S öppnar upp för försäljning av Parken Zoo

8:53 min

Socialdemokraterna i Eskilstuna öppnar upp för en eventuell försäljning av det förlustdrabbade Parken Zoo. Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson (S) säger att ägandefrågan behöver utredas.

Den kommunägda djurparken har varit föremål för het debatt bland Eskilstuna politiker. Delar av oppositionen har velat sälja djurparken eftersom den går kraftigt back, men Socialdemokraterna har hela tiden sagt nej till det.

Men nu är Socialdemokraterna för första gången villiga att ta en diskussion om saken. Partiet vill starta en utredning om vad en försäljning skulle innebära.

Eskilstunaborna betalar idag omkring 146 kronor per person och år för djurparkens förlust, enligt Socialdemokraterna.

Miljöpartiet, som nu ingår i den styrande majoriteten i Eskilstuna, har varit ett av de partier som varit kritiska till att kommunen lägger så mycket pengar på Parken Zoo.

Men kommunstyrelseordföranden Jimmy Jansson förnekar att det skulle vara Miljöpartiets inflytande som gör att Socialdemokraterna nu vänder i frågan.

– Den här processen i S har påbörjats redan för tre år sen, säger han.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista