En arbetsgrupp ska nu försöka lösa frågan om ny ungdomsgård. Foto. Katarina Wahlström/Sveriges Radio Sörmland.
Katrineholm

Hoppet tänds i Valla

1:27 min

Hoppet om en ny ungdomsgård stiger i Valla i Katrineholm. Kommunen har tidigare sagt att det saknas pengar, men vid ett stormöte i går sade socialdemokraten Cecilia Björk, att hon vill starta en arbetsgrupp i Valla för att hitta en lösning.

Det beskedet gladde Anita Stenberg, eldsjäl i Valla.

– Jag tycker att det var jätteroligt, det var jättemycket folk  och det var ju inte totalt stopp, säger hon.

En arbetsgrupp med både vuxna och elever i Valla ska nu träffa ledningen för kulturnämnden om två veckor.

Det var i mitten av december som Vallaborna lämnade in 1100 namnunderskrifter till ansvariga politiker och tjänstemän i Katrineholms kommun om att det behövs en fritidsgård i Valla efter att den gamla lades ner för ett år sedan.

Samtidigt är Valla som vi tidigare berättat, ett område som prioriteras av socialtjänst och polis för att komma tillrätta med att många unga mår psykiskt dåligt enligt en undersökning som Folkhälsoinstitutet har gjort.

En lämplig lokal finns, men det saknas pengar till fritidsledare säger ordförande i kultur och turismnämnden socialdemokraten Cecilia Björk, däremot skulle fritidsledare från Katrineholm kunna komma ut till Valla i perioder, säger hon

Men Anita Stenberg är kritisk till att lösa fritidsledarfrågan på ideell basis. 

– Det motsätter vi oss totalt, det måste vara kontinuitet. Ideellt går kanske ett kort tag, men sedan kanske folk inte har lust och då står man där, säger Anita Stenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista