1 av 2
Niklas Frykman anser att Parken Zoo blir mer attraktiv med privat entreprenör. Foto: Sarah Choghrich/Sveriges Radio Sörmland.
2 av 2
Sälj, tycker Roland Tillmar.
Eskilstuna

Bättre med privat zoo

1:40 min

Nu kan de borgerliga partiernas mångåriga önskan att privatisera Parken Zoo kanske bli verklighet. Socialdemokraterna i Eskilstuna har tidigare alltid sagt nej men öppnar nu dörren för en försäljning. Niklas Frykman, FP, är glad över socialdemokraternas vändning.

Det är inte första gången det pratas om att privatisera parken zoo. Planerna för en privat djurpark i Eskilstuna har fått stöd från flera håll efter att Parken Zoos ekonomi blivit allt sämre.

Niklas Frykman, folkpartiets gruppledare, ser en bättre framtid för Parken Zoo om den drivs av en privat entreprenör.

– För mig är det här att göra Parken Zoo mer attraktiv att låta någon som har erfarenhet och kapital och håller på med kommersiell upplevelseindustri att ta över det, säger Niklas Frykman.

Nu konstaterar kommunalrådet Jimmy Jansson att parkens budget har spruckit, och vill nu sälja. Vänsterpartiet vill diskutera för och nackdelar med en privatisering, men de övriga partierna i kommunfullmäktige applåderar socialdemokraternas propå. Sälj parken.

En snabbenkät på stan visar också att flera tycker det är dags för en försäljning.

- Kommunens pengar ska användas till annat, säger Roland Tillmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista