Den lilla myrsloken kommer att tillbringa de första månaderna på sin mammas rygg. Foto: Parken Zoo.
ESKILSTUNA

Myrsloken har fått ett namn

Myrslokspojken som föddes dagen innan julafton på Parken Zoo har nu fått ett namn. Det namnförslag som till slut valts är Eskil.

Efter den intensiva rapportering om den unika myrsloksfödseln som skedde på Parken Zoo har namnförslagen fullkomligt strömmat in. Facebooksidor och mailboxar har fyllts med det svenska folkets förslag på passande namn.

SVT:s program Landet Runt berättar till exempel om det största intresset någonsin i programmets historia och lämnade till Parken Zoo över nästan 800 namnförslag som man fått in från tittarna.

Ett av kritierierna som skulle uppfyllas var att namnet skulle vara svenskklingande för att påminna om att myrsloken är från Eskilstuna.

Det var Parken Zoos jättemyrslokspar Benita och Rozinski som dagen före julafton födde den första jättemyrsloken någonsin i Sverige. Myrsloksfödslar är mycket ovanligt även med internationella mått mätt.

Jättemyrsloken är med i det bevarandeprojekt som bedrivs inom Europeiska Djurparksföreningen. Parken Zoo deltar i bevarandeprojektet samt bedriver forskning på hur aveln i djurparker kan bli mer framgångsrik.

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".