Robert Karlsson blev femma, tre slag efter segraren Paul Casey. Foto: Niklas Larsson/Scanpix.
golf

Karlsson femma på Europatouren

I helgens tävlingar i Bahrain på Europatouren i golf slutade Robert Karlsson från Katrineholm på en femte plats.

Golfstjärnan Peter Hanson slutade tvåa i Europatourtävlingen i Bahrain - men utan maximal otur på avslutningshålet kunde det blivit en ny seger.

– Jag var skitförbannad när jag kom in, säger han.

Ilskan kom främst av spelarkollegornas slarv. Greenbunkern på avslutningshålet var inte krattad, vilket gjorde att ett hyfsat läge blev till en mer eller mindre omöjlig uppgift.

– Någon av dem hade räfsat lite dåligt, minst sagt. När jag kom fram till bunkern såg jag att bollen låg i ett klackmärke. Det var onekligen lite dubbel oflyt på det hålet, säger han till TT.

Dessförinnan hade nämligen utslaget hamnat i ruffen, och lagt sig så illa att det bara var att ta fram järnnian och hoppas på det bästa.

– Jag slog ett okej utslag men bollen låg längst ner vid botten av gräset, ett riktigt dåligt läge. Jag tog i allt jag kunde och fick i vart fram den till greenbunkern. Men så hamnade den i klackmärket. Lite stolpe ut, va?

Extra bittert med tanke på att Hanson gick i ledarboll med britten Paul Casey och de var helt lika inför det 18:e och sista hålet. Medan Hanson till slut räddade bogey sänkte Casey en parputt på en och en halv meter för att vinna. Segraren var ödmjuk efteråt.

– Peter var fenomenal. Han gjorde inga misstag förrän på slutet. Peter spelade så bra golf och han pressade mig hela vägen. Jag hade tur att jag fick en putt för seger på sista hålet, sade Casey.

Hanson kommer dock vara nöjd om bara ett par dagar, när den första ilskan lagt sig.

– Det var så klart inte bara oflyt. Slår man perfekta slag så hamnar man ju aldrig i problem. Och jag är nöjd med veckan i övrigt, fyra rundor under 70 slag går inte att klaga på och en andraplats betyder mycket för världsrankingen.

Även övriga svenskar hade en bra vecka. Robert Karlsson blev femma, tre slag efter Casey, Johan Edfors sexa och Alexander Norén kom på åttonde plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".