Ännu en Sverigedemokrat lämnar kommunfullmäktige i Eskilstuna. Foto: Rolf Höjer/Scanpix.
eskilstuna

SD ledamot lämnar fullmäktige

Ännu en Sverigedemokrat i Eskilstuna har lämnat sitt uppdrag som kommunfullmäktigeledamot. Det är Thomas Lindeberg som avsagt sig sitt uppdrag. Han är den femte Sverigedemokraten som hoppat av sen valet i höstas. Sverigedemokraterna har nu tre tomma stolar i fullmäktige.

Thomas Lindebergs mobiltelefon är avstängd när Sveriges Radio Sörmland försöker nå honom.

– Vi har haft svårigheter att nå honom, han är en av dem som suttit som ersättare men inte dykt upp, säger partiets politiska sekreterare Therese Borg.

Partiet hoppas nu att Valprövningsnämnden ska godkänna två namn som kom in på valdagen, Marie Larsson och Seppo Vuotenaho. Deras namn fanns handskrivna på röstsedlar.

– Länsstyrelsen tappade bort namnen när de gjorde rösträkningen och det har vi överklagat. Vi väntar fortfarande på besked.

Varför är det så många som hoppar av?
– Det är svårt för oss att veta vad det här handlar om, vi har misstankar om att det finns en rädsla för konsekvenser av olika slag. Vissa har varit väldigt engagerade och sedan har det vänt bara på en dag och de slutar av personliga skäl. Det är en fruktansvärt tråkig situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".