Här sköts den knivbeväpnade mannen natten till tisdagen. Foto: Åsa Stöckel/SR Sörmland.
ESKILSTUNA

Utredning inledd om dödsskjutningen

En förundersökning om misstänkt tjänstefel inleddes idag kring polisens dödsskjutning av den 26-årige mannen i Eskilstuna. Men inte heller förundersökningsledaren vill ge några uppgifter kring vad som hände i trapphuset där mannen sköts. 

Förundersökningen leds av åklagaren Monica Mimer vid Riksenheten för polismål. Hon säger att syftet med förundersökningen är att ta reda på om ett tjänstefel begåtts, men att ingen av de två inblandade poliserna har pekats ut som misstänkt.

Som P4 Sörmland rapporterade igår har Sörmlandspolisen lagt locket på om utredningen. Pressansvarige Fredrik Wallén hänvisar till åklagaren Monica Mimer.

Men inte heller Monica Mimer vill ge några detaljer kring händelsen. Till exempel vill hon inte säga om båda poliserna, eller bara den ena, sköt mot 26-åringen.

– När mer information kan lämnas beror på vad som händer under utredningen, säger Monica Mimer, som i första hand vill invänta den tekniska utredningen.

Poliserna har hävdat att de agerade i nödvärn. Den 26-årige mannen sköts i ett trapphus i Eskilstuna natten till igår. Han misstänks ha knivdödat sin mamma strax innan poliserna kom till platsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".