Frälsningsarmén sommarstänger i Eskilstuna

Frälsningsarmen i Eskilstuna tvingas stänga sin rådgivningsbyrå och sitt center över sommaren.

-Sammanlagt ett 40-tal personer kommer att gå miste om frälsningsarmens hjälp, säger Bosse Dahlman på Frälsningsarmen i Eskilstuna.

-Vi har inte personal att sätta in över sommaren, för det kostar för mycket pengar helt enkelt, säger Bosse Dahlman som arbetar på Frälsningsarmen i Eskilstuna.

Finns det några pengr kvar till dem som behöver hjälp och som nu brukar hjälpa som vänder sig till er?

-Vi har lite reserver, men just nu har vi fått upphällning på det också. Men vi väntar in pengar och hoppas  vi får till hösten. Och då ska vi också öppna rådgivningsbyrån igen, men det blir inte samma aktivitet som det har varit.

Det är första gången som Frälsningsarmen stänger både sin rådgivningsbyrå och sitt center där bland annat caféverksamheten bedrivs över sommaren. Men det är inte bara bristen på pengar som gör att man stänger. Flera i personalen har helt enkelt arbetat ut sig, och en anställd har blivit sjukskriven på grund av den hög arbetsbelastning.

En orsak till den höga arbetsbelastningen är, enligt Bosse Dahlman, att samhällsklimatet har hårdnat och att det blir allt svårare att få hjälp av samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista