Hjulen börjar rulla rejält för Volvo CE. Foto: Scanpix
Eskilstuna

Ökad vinst för Volvo CE

Vinsten ökar för Volvo. Enligt bokslutet för förra året som presenterades idag så blev rörelseresultatet närmare 18 miljarder kronor jämfört med minus sju året innan. Volvo Construction Equipment, VCE, med stor produktion i Eskilstuna, gjorde ett resultat på drygt sex miljarder jämfört med en förlust på fyra året innan.

Världsmarknaden steg i både Asien och Nordamerika, och framförallt ökade marknaden i Brasilien, Ryssland, Indien och Kina det fjärde kvartalet jämfört med samma period 2009.

Volvo CE:s marknad för tunga maskiner, kompaktmaskiner och väganläggningsmaskiner ökade i Asien med 39 procent, i Nordamerika med 31, men en stark marknad var framförallt Brasilien, Ryssland, Indien och Kina som ökade med 47 procent.

2010 steg Volvo CE:s försäljning med 70 procent till en ny rekordnivå på 66 000 maskiner. Den 31 december 2010 var värdet i orderboken 45 procent högre än vid samma tidpunkt föregående år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".