Ishockey

Ny hemmaförlust för Nyköping

Nyköping inkasserade idag sin femte raka hemmaförlust i Allettan. Gästande topplaget Visby Roma var bättre på allt och vann rättvist med 4-2 (1-1, 1-0, 2-1). Med tanke på att Visby sköt 49 skott jämfört med Nyköpings 22, var resultatet i underkant.

Topplaget Visby Roma vann skotten i den första perioden med hela 19-4 och Nyköping var nog därför glada över att ställningen var 1-1 efter första tjugo, sedan Fredrik Håkansson kvitterat. I den andra var det fortsatt Visbydominans men trots det blev det bara ett mål i baken för Nyköping.

Hemmalaget stod sedan för en bra inledning av den tredje perioden och kunde mycket väl att kvitterat. Istället var det Visby Roma som gjorde 3-1 och luften gick ur hemmaspelarna när 4-1 ramlade in minuten senare. Fredrik Håkansson kunde tröstmåla med några minuter kvar men det blev aldrig spännande på slutet. Visby Roma kontrollerade händelserna från start till mål. I och med förlusten är Nyköpings chanser till play off-spel i praktiken borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".